Съседка на починалия мъж от къщата-факла в Перник: Боклуците, които събираше стигаха до Стара планина. Ако имаше вятър щеше да пламне целия квартал

Съседи на мъжът, който загина в пламъците на собствения си дом разказват още подробности за трагедията. В деня, в който пламъците лумнали, в къщата е имало и още две жени на втория етаж, които са успели да излязат и да се спасят. Мъжът обаче останал вътре и вероятно е починал от задушаване, още преди огънят да стигне до него. 

Припомняме, че в ранните часове на 9-ти март пламъци обхващат къщата на ул. „Люлин“ в Перник и се разпрострират в съседната, с която е близнак. От пожара са пострадали и други къщи в близост, които са с унищожени изолации.

Все още не е известна причината за пожара, но съседи смятат, че до фаталния инцидент се е стигнало заради нехайство от страна на институциите. В двора на 76-годишният мъж е имало натрупани с годините боклуци, а съседи са събирали подписки и са подавали сигнали, разказват те пред телевизия Кракра.

„Институциите идваха, констатираха това, което виждат, но нямаше никаква реакция. Клошарските му бали бяха стигнали вече почти до Стара планина. Кучета, плъхове…. Тук, макар и рядко, има малки деца, страхувахме се от някаква епидемия, просто допускахме всичко“, разказва Димитрина .

Хората от съседните къщи са пускали жалби и сигнали срещу случващото се в двора на мъжа. Но резултатът от всичко това е един човек, който вече го няма и истински ужас за живущите от квартала. Според Димитрина само липсата на вятър е спасило квартала да не бъде погълнат от пламъците.

„Всички къщи от квартала са санирани с материали, които са много лесно запалими и силно горящи, тревогата ни просто е неописуема. Жалко, че на тази цена дойдоха всички представители на държавата…жалко…“, коментира Димитрина.

 

 

Коментари

коментара