Спортната легенда Милка Михайлова търси таланти, събира „Децата на Перник“ за трети път

Трети поред лекоатлетически турнир „Децата на Перник“ ще се проведе в града ни. Тунирът е под наслов „Бягай с усмивка“, а организатор е Спортен клуб „Милка Михайлова“. Освен за забавление, една от целите на турнира е откриване на нови млади таланти в леката атлетика. 

Събитието предстои да се проведе на 16-ти март и ще започне в 10:00ч. пред кметство „Изток“. Организаторите уточняват, че старта ще е от различни места, в зависимост от възрастта, а финалът – на едно и също място за всички.

Малките бегачи ще тичат по асфалтово трасе с дължина 500м. Състезателите ще се съревновават в няколко възрастови категории, а най-добре представилите се като отбор училища от 1-во до 3-то място ще получат купи. До 6-то място ще се връчват грамоти.

За трети пореден път шампионката Милка Михайлова събира децата на Перник, за да премерят сили кой е по-бърз. Миналата година в надпреварата се включиха около 300 деца от пернишките училища, което бе със 100 деца повече от предходната година. Тогава шампиони станаха учениците от 10-то ОУ.

„Инициативата цели да върне децата към леката атлетика“, казва Милка Михайлова.

 

Коментари

коментара