Пенсионер катастрофира в село Дивотино, пострада приятелят му

62-годишен жител на пернишкото с. Дивотино е пострадал при пътен инцидент на 09 март.

Лек автомобил Опел „Мерива“, управляван от 78-годишен от с. Дивотино самокатастрофирал в селото. В колата бил негов съселянин на 62 години, който е с две фрактури на една от ръцете. Шофьорът е изпробван с техническо средство за алкохол, като пробата е отрицателна.
Образувано е досъдебно производство и причините са в процес на установяване.

Три бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати през почивните дни. 

На 08 март, малко преди полунощ, на ул. „Средец“ в областния град бил проверен Фолксваген „Голф“, шофиран от 44-годишният Б.Д. от гр. Перник. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 48 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

С 1, 46 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка „Ауди А3“ радомиреца В.М./25 г./. Младежът бил проверен на 09 март, в радомирското с. Кондофрей. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч.

Вчера, един час след полунощ, в пернишкото с. Рударци бил проверен Фолксваген „Голф“, шофиран от 35-годишният В.Г. от столицата. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 03 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.
Работата по документиране на случаите продължава.

Коментари

коментара