Стопанинът на къщата-факла в Перник, изгорял в дома си

76-годишният собственик на къщата, която се запали в Перник, е изгорял в дома си. Припомняме, че пожарът на ул. Люлин“ в Перник, срещу 7-мо ОУ лумна през почивните дни и изпепели цялата къща. Огънят е тръгнал в ранните часове, около 4 часа сутринта, а огнеборците се бориха с пораженията до обяд. Освен къщата факла, при която загинал човека, са засегнати и съседни къщи, на които огънят е унищожил изолациите. Причината за пожара не е установена. 

Вижте още за пожара: 

НЕВИЖДАН ПОЖАР: Цяла къща изгоря като факла в центъра на Перник – СНИМКИ

92 пожара са бушували през уикенда в Пернишка област. 83 запалвания в сухи треви и храсти и 9 пожара с материални щети при които е загинал  76 годишен мъж. Причините за почти всички са поголовното палене на сухи треви и отпадъци, които в доста от случаите са предизвикали запивания на сгради.

Къщи са горели в трънските села Ломница и Глоговица. В Радомирско са станали 4 запалвания в къща, фургон, плевня и барака. В Ковачевци е горяла къща, собственост на перничанка. Огънят е тръгнал от съседен имот, в които са пламнали сухи треви и храсти.

В пернишкия кв. „Драгановец“ са горели къща, фургон и паянтови постройки. 76-годишен пенсионер е загинал при пожар в къща, на ул. „Люлин“ в Перник. Освен неговата сграда са засегнати и съседни такива, на които са унищожени изолациите. Причината не е установена.

От пожарната отново апелират към хората, да не палят сухи треви и отпадъци, защото това са основните причини за пожари с материални загуби и човешки жертви. Глобите са от 500 до 2 000 лева, ако не подлежат на наказателна отговорност.

Още по темата:

БЕДСТВИЕ навръх Сирни Заговезни! Пернишко се подпали, горят полета и къщи, тежка катастрофа край Елов дол и загинало момиче

РЕКОРД! 645 пожара за едно денонощие!

Огнен ад! Горя селскостопанска сграда в Ковачевци, 80 декара борова гора изпепелени в Кошарево

 

Коментари

коментара