Из СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН МИНЬОРЕЦ: Вратарят на България Иво Иванов, целуваше емблемата с чуковете и винаги сочеше към нашата трибуна

Запаленият фен на Миньор-Перник Милослав Милчев – Вучков разказва спомените на трибуните по повод стогодишнината на Миньор-Перник. 

ВРАТАРЯТ НА БЪЛГАРИЯ ИВО ИВАНОВ
По времето на Никифор Вангелов (за него ще пиша скоро) в любимият ни отбор пристигна вратар.За броени дни Иво се превърна в любимец на феновете.За него знаехме че е пазил вратата на ЦСКА,бил е на гурбет в гръцката Суперлига и е талантлив колкото всички национални вратари. Дори повече,но затова че не бе на вратата на България питайте треньорите и лобитата в БФС. Ударно започна да играе за „Миньор“ и ако е имал сантименти към предишния си тим то показателни са действията му във всеки мач. Целуваше емблемата с чуковете и винаги сочеше към нашата трибуна. Когато ударихме ЦСКА на армията,Иво пази като котка,спаси дузпа и се прекръсти.Когато бихме ЦСКА в Перник и оная измет „Лудогорец“ стана шампион,след мача Иво се хвърли в нашата публика.Когато губехме и чакахме да линчуваме треньори,играчи и съдии,а и всичко което се движи,Иванов излизаше сам пред нас и поемаше отговорност.След време замина заедно със славният период,но продължи да идва на мачове. Питал съм го какво мисли за пернишката публика, отговорът: „Какво говориш приятел, това са феновете на „Миньор“.
Иво Иванов го нареждам до легенди като Райчо,Генадиев,Варадинов,Досев,Георгиев.Завинаги един от нас!!!

Коментари

коментара