Напрегнат женски футболен мач в Ковачевци, червен картон за футболистка с непристойно поведение

На Националния празник 3 март се изигра първата среща от пролетния полусезон от Държавното първенство по футбол за жени на Република България между отборите на ФК Риал Ковачевци и ФК Енко Пловдив.

Дъждът и суграшицата, които паднаха няколко часа преди мача заличиха очертанията на терена и благодарение на своевременната намеса на Община Ковачевци и домакина на стадиона терена бе очертан и приведен в перфектно състояние за футболната среща.

Както се очакваше мачът бе изключително динамичен и оспорван. Състезателките на ФК Риал Ковачевци доминираха през целия мач, отборът на Енко Пловдив заложи на дефанзивна игра разчитайки на контра атаки. Въпреки това футболистките на Риал Ковачевци създадоха множество голови положения като статистиката посочи 5 от тях като 100% , които за съжаление не можаха да реализират, за което бяха наказани с два гола от контраатака, но не и без помощта на страничния съдия при първият гол, осигуряващи на Енко Пловдив второто място във временното класиране.

Три минути преди края на мача при резултат 0 – 2, голмайсторката на Пловдив бе отстранена от игра с червен картон за непристойно поведение.

В останалото време мачът бе коректен и се залагаше предимно на футболните достойнства.

И в двата мача резултата бе 2 на 0 в полза на Енко Пловдив като късмета бе на тяхна страна.

Въпреки негативния резултат ръководството на ФК Риал Ковачевци поздравява младите си състезателки за демонстрираната игра близка до съвременните тенденции в европейския футбол!

В следващия кръг 09.03.2019г. (събота) ФК Риал Ковачевци посреща на стадион Димитровец отбора на ФК Етър Велико Търново от 14:00ч.

Вход свободен!

Коментари

коментара