ГОТОВ Е! СПОДЕЛЯЙТЕ! Ученикът Юли от Перник пусна филма си „Сурва на село“

Видеото за Сурва на ученика от Перник Юли Александров вече трупа гледания, лайкове и много позитивни коментари във видеоканала youtube, видя zapernik.com. Но това не е всичко, филма си ученикът от ПГИ ще представи на Национална олимпиада по информационни технологии в началото на месец март.

Във видеото Юли заснема сурвакарската група на село Кралев дол, в която и самият той участва. Припомняме, че кралевдолци спечелиха голямата награда на Сурва 2019. Кадри от обичаят Сурва са спесени със специфичното фолклорно звучене и разказ за изконния езически обичай.

Както вече писахме, Юли анонсира своя любителски проект „Сурва на село“, като качи кратък клип и предизвика огромен интерес сред перничани – статията за него влезе на нула време в топ 10 на най-четените на сайта и беше споделена от стотици хора.

Снимка: Юли Александров

Юли е ученик в Професионалната гимназия по икономика в Перник. Пред zaPernik.com той казва, че се занимава с видеомонтажи от 6-ти клас, но твръди, че на този етап това е  хоби.  „Но искам да се занимавам с това и смятам, че имам бъдеще във видео монтажа“, допълва Юли Александров. 

„Реших да направия това кратко клипче, което е чяст от филм на тема „Сурва на село“ и много скоро ще бъде довършено. И занапред се очакват много нови проекти на всякакви теми“, каза ученикът пред сайта на Перник.

ВИЖТЕ И СПОДЕЛЕТЕ ЦЕЛИЯ ФИЛМ НА ЮЛИ!

Перник не е само ликове, той има и лица! Ако искате и вие да се видите на страницата  на zapernik,  пишете ни във Фейсбук или на мейл [email protected].  Без възрастови и други ограничения, споделете пред всички това, което правите и това което мислите.
Популярността ви е гарантирана 🙂 

Коментари

коментара