Млади пернишки кикбоксьори на върха след нечовешки битки

Кикбокса  на пернишкия клуб „Калоян Ладимекс“ доказа, че е на Европейско ниво.

От 08.02.до 10.02.2019 в Харватия се проведе Европейска  Купа ”Карловац” по кикбокс във всички стилове. Над 1900 състезателя от 31 държави мериха сили в стилове те-Лайт контакт,Кик лайт, пойнфайтинг и Ринг.  

В Европейската Купа Карловац взеха участие перничаните Кристиян Младенов(мъже), Константин Симеонов (ЮСВ), Деян Златанов (ЮСВ), Мирослав Георгиев (ЮСВ), Даниел Войнов(ЮСВ), съобщиха до zapernik.com от клуба.

Интересно е да се отбележи , че всички взеха участие в по няколко категории в различни дисциплини.

Кристиян Игнатов донесе колана в категория 63 кг стил кик лайт контакт след невероятна въртележка и много контузии в полуфиналите и финалната среща.

Деян Златанов и Мирослав Георгиев играха по 3 категории като една от тях беше на мъже. Много мъжка и смела игра и от двамата и достойно представяне. Трябва да се знае , че Деян Златанов игра 4 мача контузен , като почти стоеше на един крак през цялото време, стисна зъби и не предаде треньора си Кристиян Игнатов , който седеше зад него на стола и му даваше непрестанни наставления.

За съжаление Мирослав и Деян загубиха полуфиналните си срещи, но опитът, който натрупаха остава безценен за тях и тяхното мъжество и израстване като спортисти.

В категорията пък на Даниел Войнов(участник на последното световно първенство в Италия) беше пълно с европейски и световни шампиони и вицешампиони.

Въпреки това той успя да изиграе по два мача във всяка категория и то на най високо ниво. Най-атрактивни безспорно бяха срещите на момчето в тежка категория!

Константин Симеонов завоюва два медала в два различни стила -бронз на стил лайт контакт и вицешампионска титла в Киклайта.

Изключително атрактивни четвъртфинални срещи и в двете категории , където се сблъска с по високи и едри момчета от него , но с много воля успя да ги надвие. Полуфиналната среща в стил Киклайт получи травма в края на първия рунд, след което последва лекарска намеса , която не позволяваше той да довърши мача. С голямото си сърце обаче държавния шампион на България по Кикбокс и Таекуондо се изправи и освен че продължи мача , той и го спечели!

Треньорския екип  на КЛ –кикбокс клуб Перник е много доволен от представянето на всички и благодари за себераздаването на всички състезатели.

Коментари

коментара