Училището в квартал Тева стана на 20 години

Най-младото училище в Перник навърши 20 години. Основно училище „Св. Константин Кирил Философ” в кв. Тева отбеляза празника си с концертна програма в Двореца на културата. 

Почетен гост на тържеството беше областният управител на Перник Ирена Соколова и представители на образователни институции, които уважиха събитието.

„Миналото и настоящето на училището Ви са достойно свързани с традицията, с работата на първите учители, с успехите и постиженията на възпитаниците Ви. ОУ „Св. Константин Кирил Философ” е съвременен образователен център на българската духовност и място, където връзката учител – ученик е много силна. Най-важното, което оформя новаторския Ви и вдъхновяващ профил, е че сте отворени към благотворителността, към каузата да помагаш, да даряваш щастие и надежда на нуждаещи се“, каза в приветственото си слово към учениците и ръководството Ирена Соколова.

За юбилея директорът на училището Станислав Харизанов получи специалното отличие на областния управител – паметен плакет и грамота.

Бивши и настоящи възпитаници на ОУ „Св. Константин Кирил Философ“ участваха в тържествения спектакъл.

Всички учители, ученици и родители бяха поздравени от кмета на Община Перник Вяра Церовска.

За мен е чест да ви поздравя с празника на училището и да ви пожелая много здраве, успехи както в личен, така и в професионален план. Позволете ми да използвам този прекрасен повод, за да изразя своята благодарност към всички педагози, които са част от екипа на училището.
Уважаеми учители, уверена съм, че и занапред ще учите и вдъхновявате младите хора да бъдат мислещи, креативни и иновативни личности, способни да правят своя избор и да бъдат полезни на обществото. 
Скъпи ученици, пожелавам ви здраве, да вървите по пътя на вашето израстване с увереност, упоритост и оптимизъм в овладяването на нови знания и възпитанието в духа на националните традиции и морални ценности. Горда съм, че сте продължители на българските традиции, запазили се през вековете“, каза в приветствието си кметът Вяра Церовска.

На празника присъства и зам.-кметът Севделина Ковачева, директори на училища и родители.

Учениците бяха приветствани и от директора на учебното заведение Станислав Харизанов. Той сподели за успехите, които има училището в областта на спорта, културните дейности, изобразително изкуство и литературата, както за успешното реализиране на европейски проекти.

Коментари

коментара