ГОЛЯМ УСПЕХ! 16 състезатели на пернишкия клуб „Калоян Ладимекс“ влязоха в състава на  Националния отбор на България по таекуон-до ITF

|Голям успех за състезателите на спортен клуб „Калоян-Ладимекс” на Държавното първенство и квалификации за квота на Европейското първенство в Рамини Италия -2019г., съобщи за zaPernik.com треньорът на клуба Иво Иванов.

Шестнайсет състезателя от всички възрасти завоюваха своите квоти за Европейското първенство –Италия 2019 година и за Световното Първенство което ще се проведе август месец в България, и бяха поканени в националният отбор на България по таекуон-до I.T.F..

Това голям успех не само за клуба но и за Перник. Няма друг клуб в града ни и областта който да е имал толкова национални състезатели, дори и в „традиционните” спортове за града ни.

„СК „ Калоян-Ладимекс” вече 30 години се занимава с изграждането на спортисти в спортаТаекуон-до I.T.F без да е покровителствен от някоя политическа партия или  Общинско ръководство/както става поначало в Перник/, имаме своите не само Републикански Шампиони но и много медалисти от Европейски и световни състезания. Всяка година имаме по 7- 8 състезателя в Националният отбор , но тази са най много и това ни радва. Надяваме се в бъдеще да имаме 70% състезатели в националният отбор по таекуон-до, също така да участваме за квоти за Олимпиада“, доволни са от клуба.

„Това са месни момчета и момичета който от дълги години се занимават с най популярния спорт в града. Ако някога е бил модерен днес може смело да кажем, че е традиционен. Благодарение на инструкторите ни имаме своите постижения през всичките тези години и продължаваме да изграждаме и усъвършенстване материалната ни база , която да е на едно добро европейско ниво“, казва още Иво Иванов.

Това са пернишките деца които ще представят България на ЕП И СП -2019г:

11-13 годишни

Борис Симеонов-до 40кг.

Кристиян Борисов до 45кг

Калоян Лечев до 50кг

Веселен Георгиев до 50 кг.

Кристиян Петров до 55кг

Мартин Велков до 55кг

Криста Чушева +50

Йоана Борисова до 55кг

ДМВ

Ивет Василева до 55кг

ЮСВ/ДСВ

Антон Миланов до 57кг

Константин Симеонов до +75кг.

Фердина Николаева до 46кг

Василена Борисова до58кг

Мъже/Жени

Иван Георгиев +92кг

Ивелин Иванов до 58кг

Кристина Славева до 67кг.

Коментари

коментара