Как правилно да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи

Известно е, че чорапогещите се внедряват в облеклото в САЩ през 60-те години. Това съвпада с началото на тенденцията за носене на мини полите. Преди това момичетата трябваше да носят чорапи и къси рокли, за да покажат своите жартиери. Днес, чорапогащниците са съществен елемент от гардероба, но хората продължават да дискутират как да ги носят правилно и дори дали да ги носят изобщо.

В магазините за дрехи често показват тоалети без чорапогащи. Много често живеещите в по-хладните региони сами трябва да изберат подходящия за случая чифт чорапогащи, без указания от магазините или модния подиум.

В днешно време има много малко ограничения за носенето на чорапогащи, защото модните правила се променят всеки сезон, което означава, че можете смело да експериментирате. Но, за да изглеждате спретнати и добре поддържани, трябва да се знаят някои правила.

Трябва да имате предвид тези фактори, когато избирате чорапогащи:

• средата и стилът на облеклото, подходящ за него

• възрастта;

• модните тенденции и вкуса;

• времето навън.

Комбинирайте памучни и синтетични материали с чорапогащи с плътност до 40 дена. Чорапогащи до 20 дена са тънки и полу-сезонни. По-дебелите, по-топли варианти ще изглеждат перфектн с трикотажни поли и рокли, вълнени или от деним. Трябва да се знае, че плътните чорапогащи не си подхождат с бизнес костюми.

Никога не носете наистина тънки чорапогащи, които имат някакъв нлясък.

Ако навън е горещо, не обувайте чорапогащи. Ако не се чувствате удобно да носите мини- и миди-поли без чорапогащи, избирайте панталони или дълги поли.

За голямо учудване, чорапогащи и дамски сандали на ток не са табу. Трябва, обаче, да се спазват някои особености :

• сандалите наистина трябва да са с високи токчета.

• не използвайте чорапогащи с телесен цвят.

• Шевовете или подсилените пръсти да не се забелязват

• Чорапогащите не трябва да бъдат прекалено прозрачни; но и допълнителните топли „зимни“ чорапогащи няма да подхождат.

Когато комбинирате сандали с ток и чорапогащи, можете да създадете неформален гръндж или, обратно, вечерен костюм за коктейл. Също така, не е задължително те да са идентични по цвят.

Коментари

коментара