Пернишките кметове още обсъждат фестивала Сурва

Кметът на Община Перник Вяра Церовска изказа своята благодарност на всички кметове на населени места за прекрасния празник „Сурва“, както и за блестящото представяне на всички групи в 28-ия Международен фестивал на маскарадните игри. Церовска каза, че оценката на зрителите от всички точки на Света е била, че това е най-прекрасният фестивал досега.
Снимка: Община Перник
„Искам да помоля кметовете и ръководителите на групите, ако имате предложения за промяна да го направите писмено , защото е изключително трудно да се определи кой е най-добър. Ако питате мен, имаше поне 10 групи най-добри, но все пак има регламент“, сподели Вяра Церовска на регулярната месечна среща и допълни, че за нея е важно какво мислят участниците и каква е тяхната оценка.

Снимка: Община Перник
В рамките на срещата всички кметове благодариха на общинското ръководство за добрата организация и вниманието, което са имали.

Кметът на Кралев дол Пламен Георгиев, който е и ръководител на сурвакарската групата, която спечели тази година най-големия приз „Златната маска“ е гледал групите и през двата дни на състезателните дефилетата и е останал очарован от тяхното представяне.

Снимка: Община Перник
„Имаше много деца и младежи, които бяха с много хубави маски, костюми и звонци, и с ентусиазъм представяха традицията. Щастлив съм, че по този начин я съхраняваме и пазим Сурва“, каза Пламен Георгиев.

По време срещата кметът на село Расник Венцислав Любенов коментира, че проблемът с липсата на вода вече е решен след намесата на Общината, а кметът на Кладница Васил Мирчев пък изрази благодарност на фирмата , извършваща зимното почистване.
Част от кметовете споделиха, че ще имат нужда от нови контейнери, както и от изкърпване на дупки по улиците.
В срещата взеха участие и зам.-кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева.

Коментари

коментара