Пернишкият зет – шампионът по бокс Григор Саруханян победи Абдула-Машината

Репубиканският шампион на България по бокс Григор Едуард Саруханян постигна значима победа срещу нелекия си противник републиканският шампион Абдула – Машината. Това се случи на провел се през уикенда турнир, организиран от Федерацията по професионален бокс.

ZaPernik.com разбра, че преди години двамата противници застават един срещу друг в неофициална среща и тогава Григор побеждава. Това обаче събужда в Абдула желание за реванш и той от години е искал да победи арменеца от България. Пренавиването обаче му оказва лоша шега и той е победен от Саруханян.

„Първоначално, като свърши четвърти рунд, Абдула мислеше, че е спечелил, Саруханян свали ръкавиците си и  той си помисли, че се отказва от мача, дори семейството му излезе да го поздрави. Но изведнъж съдията вдигна ръката на нашето момче Гришата“, разказват пред zaPernik.com присъствали на срещата.

Тази победа на Григор Саруханян е важна, тъй като отваря още по-широко вратите за реализацията му в професионалния бокс. От този месец той отива да играе в чужбина.

Както преди време писахме Саруханян е зет в пернишкото село Ярджиловци.  Арменецът е  женен за Снежи, която е от известния ярджиловски род на Чакрините. Двамата имат малко момченце на годинка.

Именно последната си победа, Григор е посветил на съпругата и детето си.

Коментари

коментара