Драгичево отмени протеста срещу затворения изход на селото

Жителите на село Драгичево са решили да отложат протеста, планиран за неделя – 3 февруари.

Драгичево и още четири пернишки села подготвяха блокада, защото от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) са поставили мантинела на изхода на селата и така пътуващите за София трябва да обикалят 8 км, за да излязат на пътя за столицата.

Преди дни хора от Инициативния комитет са се срещнали с инж. Дончо Атанасов и г-н Иван Василев от АПИ. На срещата е присъствал и кметът  Виктор Викторов, съобщиха от Пътната агенция.

Представителите на АПИ са предложили на срещата проектът да бъде изработен от специалист, който познава проблема на трасето Перник-София за реверсивно движение, като е определ и срок за изготвянето на проекта – 1 месец.

Освен това от АПИ обещават постоянно да  информират хората за работата над проекта. Инж. Атанасов е изразил готовност да съдейства за бързото съгласуване на проекта с всички институции, които имат отношение към разрешаване на проблема.

За хората от Драгичево  най-реален вариант е на мястото да се постави светофар с индуктивна рамка или камера. Хората са поискали и  северният изход към София да стане част от проекта за реверсивно движение.

Източник: бтв

Коментари

коментара