Интересна присъда за вандала, който потроши спешното в Перник

Подсъдимият Александър Л. се е признал за виновен за извършено от него престъпление на 18.08.2018 г. в сградата на Спешно приемно отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова“ в гр. Перник, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като нахлул в един от кабинетите на лечебното заведение. Той деформирал входна врата, счупил стъклопакет и деформирал дограма на прозорец. Освен това подсъдимият противозаконно унищожил чужди движими вещи – десетки банки с различни медикаменти.

Повод за агресивното му поведение станало медицинско свидетелство, издадено му ден по-рано след потърсена от него лекарска помощ. Мъжът не бил съгласен със заключението в него и настоявал да му бъде издадено друго.

По споразумение, сключено между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимия Александър Л., му се налага наказание от шест месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и „обществено порицание“, което да се изпълни чрез прочитането му по местната телевизия „Кракра”.

Коментари

коментара