Голям скандал! Сурвакари от Батановци задигнали купи от Мол в София

Голям скандал избухна в социалната мрежа, малко след края на фестивала „Сурва 219“. В епицентъра на събитията е групата от град Батановци- миналогодишни носители на „Златна маска“.

До ZaPernik.com подадоха сигнал за скандална случка, разиграла се по време на представянето на фестивала Сурва в Мега МОЛ. Като част от презентацията и една от най-големите атракции Община Перник бе поканила групата на Батановци да предаде духа на Сурва в София. Батановчани били предвождани от Радослав, който преди време бе кандидат за кмет на Батановци от БСП.

По това време, когато презентирали Сурва, в МОЛ-а имало и друго събитие, на което е трябвало да бъдат награждавани деца с купи. По думите на нашия източник обаче, батановчани присвоили купите, като по този начин хвърлили петно върху цялата група и фестивала Сурва в Перник. От МОЛ-а се усетили и дори им се обаждали с призив да върнат заграбените трофеи.

Всичко това може да ви звучи невероятно и без никакви доказателства, но батановчани коментират случая във фейсбук групата си. Повод за дискусията стана пост :„Да те поканят да дефилираш в Мола , а ти да им откраднеш 70 купи🤔…е няма такава простотия ! „

По запознати със случая участници, които били в МОЛ-а се включиха с коментари, че това не било вярно, но косвено признават за срамната случка, като уточняват, че купите не били 70, а само 20 и били върнати на МОЛ-а. Друг пък уточнява, че не били 20, а „само“ 9. Това обаче едва ли ще промени факта, че някой е присвоил чуждо имущество.

Отношение по случая взе самият водач на групата Радослав. Ето какво написа той:

НЕ МОГА ДА НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ, И ДА НЕ ЗАЩИТЯ ДЕЦАТА ОТ ГРУПАТА КАКТО И МЕН САМИЯ В СЛУЧАЯ , КОИТО БЯХМЕ В МОЛА, И ВЪОБЩЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ И ТАКАВА ДОЛНА И ГНУСНА ИЗМИСЛЕНА ЛЪЖА.ДА НАИСТИНА БЯХА ВЗЕТИ СЪВСЕМ ПО ПОГРЕШКА НЕ ЗНАЯ ПО КАКЪВ ПОВОД, И КОЛКО НО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТИНА НЕ СМЕ ГИ БРOИЛИ. КАЗАХА МИ СЛОЖЕН Е БАГАЖ ВЪРХУ ТЯХ И Т.Н.НО БЯХА ВЪРНАТИ ОБРАТНО И НИКОЙ ПОВТАРЯМ НИКОЙ НЕ ГИ Е ОТКРАДНАЛ УМИШЛЕНО , КАКТО ПИШЕ КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА БАТАНОВЦИ .ЩЕ ПОМОЛЯ И ОСТАНАЛИТЕ ДВАМА БОЛЮКБАШИЙ КОИТО БЯХА ТАМ КАКТО И ВСИЧКИ ДЕЦА ВЗЕЛИ УЧАСТИЕ ДА КОМЕНТИРАТ СМЕЛО И С ПРОФИЛА СИ ..ТОВА Е ИСТИНАТА УВАЖАЕМИ БАТАНОВЧАНИ И СЪЖАЛЯВАМ И НЕ СЪМ ОЧАКВАЛ ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА ЛЮДЕ.И ПОНЕЖЕ СЕ ПИШЕ И ЗА ОБЩИНА И ЗА ТЕМ ПОДОБНИ ЩЕ ГИ ПОМОЛЯ И ТЯХ ЗА КОМЕНТАР, НО ПАК СЕ ПОВТАРЯМ ИСТИНАТА Е ТОВА НИКОЙ НИЩО НЕ Е ОКТРАДНАЛ!

Ето и скрийншот на част от скандалните коментари:

 

Коментари

коментара