Перничанин написа книга за Гунди и счупи рекордите по продажба

Книга за футболната легенда Гунди, написана от пернишки журналист счупи рекорд по продажби.

Миналата 2018 година, перничанинът Кристиян Иванов, заедно с колегите си Героги Иванов, Елица Младенова и Добромир Добрев подготвят книга за живота на футболиста Георги Аспарухон – Гунди с много илюстрации.

„Докато подготвяхме книгата, бях сигурен, че ще се получи добре, но не очаквах толкова голям интерес. На третия или на четвъртия ден, когато книгата беше на пазара, бяха продадени 3000 копия, и тогава разбрахме, че се случва нещо, което никога не сме очаквали“, споделя Кристиян в итервю за пернишката телевизия Кракра.

Заради огромния интерес към изданието, книгата вече е отпечатана в четири тиража, а интересът към нея още не стихва.

Именно с тази книга в ръка, капитанът на Футболния клуб Левски замина на подготовка.

За това авторът Кристиян Иванов коментира: „Много  хубаво, когато футболистите четат. Аз видях тази снимка и много се зарадвах, пожелавам успех на това момче, защото има какво да научи, не от нас, а от човека, за когото е написана книгата. И колкото повече наши млади спортисти научават за това, което е било преди тях, колкото повече тези хора научават за спортните герои на България, толкова по-добре за тях лично, и за футбола като цяло“.

Според Кристиян хората в България имат нужда да четат, да знаят и да попиват примера на хората, които са станали легенди, като Героги Аспарухов – Гунди.

Добрите примери са това, което може да мотивира едно малко момче да спортува, може да накара един вече възрастен човек да повярва в себе си и може да върне някой, който е гледал Гунди на терена, към добрите стари времена, казва перничанинът.

Кристиян Иванов  и колегите му обаче няма са спрат дотук. Те са решени да съдадат нов труд, посветен на спортната слава на България по време на първенството през 94-та година. „25 години след този успех искаме да припомним онези мигове, на тези, които са ги преживели и на онези, които не са имали щастието да се докоснат до тях“, казва Кристиян, но засега оставя проекта в тайна.

 

Коментари

коментара