5 грешки при избора на спални комплекти

Обзавеждането на това така важно помещение от дома понякога се оказва истинско приключение. Безспорно всеки един изпитва не малка доза удоволствие, когато дойде ред за избор на спален комплект, но поради изключителното разнообразие, предлагано днес на пазара, често попадаме в затруднена ситуация.

В тази статия ще разкрием едни от най-често допусканите грешки, които погледнато през нашите очи, са общо пет на брой. Придържайки се към съветите ни, то вие си осигурявате една перфектно обзаведена стая, в която се оттегляте за уединение, почивате, релаксирате, боледувате или просто прекарвате стотици часове от живота си, вслушвайки се в собствените си мисли.

5–те грешки, които обикновено хората допускат, са в състояние да променят не само облика на помещението, но и неговата функционалност. Лишете се от усещането за неудобство и депресивни мисли и насочете вниманието си към това как точно да обзаведем спалнята, така че да се чувстваме максимално удобно и комфортно в собствената си обител.

Некачествени материали

Материалите са от съществена роля при изработката на спални комплекти. Когато ги избирате се замислете за собствения си комфорт, който всъщност е резултат от това върху какво легло ще прекарвате часовете за сън, в какъв гардероб ще подредите дрехите си, както и всички останали допълнителни мебели, които оформят обзавеждането в помещението.

Експертите от МебелМаг съветват не винаги да се ръководите от новостите в интериорния дизайн, тъй като някой материали, колкото и модерни да са те, винаги ще си останат неподходящи за спално обзавеждане. Дървото е сред предпочитаните, тъй като то създава усещане за топлина, мекота, уют и хармония, които няма как да бъдат постигнати с други материали, като стъкло или стомана.

Разминаване в размерите на мебелите

Много често, разхождайки се в мебелен магазин, то клиентът бива завладян от даден модел обзавеждане, от което не може да откъсне поглед. На мига си го представя в неговото собствено помещение и смята, че това е перфектното решение. В момент на еуфория, забравя за размерите, които съвсем не са за подценяваме, и извършва въпросната покупка. Малко след това констатира, че леглото е по-малко, гардеробът по-голям или нощните шкафчета са прекалено издадени. Това единствено може да внесе усещане за хаос в помещението.

Грешен подход при подредбата на мебелите

Винаги, преди да инвестирате парите си в даден комплект, то съобразете се с големината на спалното помещение. Ако разполагате с малка стая, за предпочитане е да я обзаведете с двукомпонентен комплект. По-големите квадратури позволяват да се ширите на така любимите за всеки “King Size” легла, декорирани с безброй пухкави възглавнички. Експериментирайте на воля, но не забравяйте, че зле подредените мебели биха могли да създадат усещане за изключително тягостна и потискаща обстановка.

Грешни цветове

Пазарът днес изобилства от предложения, които освен по материал и форма, то те се различават и цветово. Почти сигурно е, че ще успеете да се сдобиете със спално обзавеждане в любимия си цвят, но това съвсем не значи, че изборът ви е правилен. Внимавайте как ще ги съчетаете, защото цветовете умеят да въздействат много върху човешката психика и настроение.

Хората, чиито спални са по-малки като площ или не са толкова осветени от лъчите на слънцето, съветваме да избягват тъмните и мрачни тонове. Ярките нюанси пък натоварват съзнанието и също не се явяват като рентабилен вариант за спален комплект. За предпочитане са най-вече меките и нежни тонове, които да предизвикват още повече уют и хармония.

Нефункционалност

На мнение сме, че тази грешка е една от най-често допусканите. В повечето случаи човек подбира мебелите, съобразно самия дизайн, без да вземе под внимание функционалността, която те предлагат. Замислете се, че едно малко жилище се нуждае единствено от красиви и функционални мебели, които да предложат удобство и комфорт за живущите в него.

На пазара със сигурност ще попаднете на безумно красиви обзавеждания, които са също толкова непрактични. Стремете се към това практичното да върви ръка за ръка с модерното и красивото. Имате възможност да избирате сред множество достъпни и висококачествени предложения, които ще откриете в МебелМаг. Не позволявайте да бъдете част от хората, които допускат поне една от тези пет изброени по-горе грешки.

Коментари

коментара