16 гимназисти от Перник са приети в УНСС от Национално състезание

Снимка: ПГИ

На 15 декември 2018 г. в Тестовия център на УНСС стартира най-голямото Национално състезание, организирано от УНСС и Асоциацията на икономическите училища в България – Националното състезание по финанси и счетоводство за средношколци. Шестнадесет ученици от ХII клас от Професионална гимназия по икономика – гр. Перник взеха  участие в НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ФИНАНСИ И СЧЕТОВОДСТВО, съобщават от сайта на Професионалната гимназия по икономика в Перник.

Конкурсът продължава 150 минути, а ето и имената на младите отличници от Перник:

1. Кристиана Десиславова Кирилова
2. Цветомир Георгиев Цветанов
3. Виктория Владиславова Кирилова
4. Стефани Руменова Симова
5. Денис Пламенов Митков
6. Евелина Кирилова Ценкова
7. Моника Венциславова Здравкова
8. Александър Кирилов Борисов
9. Веселина Руменова Миланова
10. Денис Росенов Георгиев
11. Васил Ивайлов Иванов
12. Анелия Красимирова Драгомирова
13. Виктория Руменова Грозданова
14. Цветелина Красимирова Мутафчиева
15. Стефани Емилова Данева
16. Ивана Георгиева Ковачева

Всички те са победители и получават отличен 6.00 за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС за поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол” за учебната 2019-2020 г.

Снимка: ПГИ

На 09 януари  2019 г. на тържествена церемония под патронажа на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев в зала „Тържествена“ на УНСС бяха наградени победителите в Националното състезание по финанси и счетоводство. На събитието присъстваха ректорът на УНСС проф д.ик.н. Стати Статев, доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“ и продължаващо обучение и председател на Асоциацията на икономическите училища в България, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България и зам.-ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, г-жа Емилия Иванова, член на Координационния съвет на Асоциацията на икономическите училища в България и директор на Националната търговско-банкова гимназия-София, г-жа Аладжемова – отговорен редактор в Обединена редакция за книги и периодика „Мисъл”, преподаватели от УНСС и учители от училищата-членове на Асоциацията на икономическите училища в България.

Снимка: ПГИ
Снимка: ПГИ
Снимка: ПГИ

Коментари

коментара