Перничани отново го закъсаха с влаковете, не могат да се приберат в студа. Причината: дерайлиралирал влак

За проблем с влаковете съобщават пътуващи по линията София – Перник. БДЖ-то отново остави пътниците си да се оправят и както могат да се прибират до вкъщи след работния ден. 

„Купуваш си билетче, бързаш да се прибереш от работа и ето така се прибираш с „прекрасното ни,винаги добре отоплено и комфортно БДЖ
П.с. Добре че ми е последно пътуване с родната железница😃…..,но жалко за останалите хорица които нямат друг вариант и са длъжни ежедневно да търпят това😐😐…ЖАЛКОО..!!!!“

пише в групата „Снимай Перник“ Васко Илиев.

„Това е ненормална работа може ли след като знаят , че има повреда да пуснат 3 влака един по друг и сега се оказва че на всяка гара има спрял влак без да се знае кога ще тръгне“, коментира Жана. 
Оказа се, че причината за това перничани да останат посред път в студа са два вагона, които са дерайлирали на гара Разпределителна. Това наложило временно преустяновяване на движението на пътническите влакове през гарата.
За пътниците от другите влакове е бил осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Перник и Драгичево до пълното възстановяване на движението. Причината за инцидента е, че при заминаване на товарна композиция, след нея се самопридвижва група от осем празни товарни вагона. Вследствие на това на изходните стрелки дерайлират два от вагоните, като е засегнат стълб от контактната мрежа.

Коментари

коментара