Закриват ареста в Перник

Арестите в четири града в България ще бъдат затворени, гласи заповед на Министерството на правосъдието от 1-ви януари. Перник е сред градовете, в които повече няма да има арест. Останалите три града са Търговище, Разлог и Монтана. Задържаните на територията на Перник граждани ще бъдат конвоирани до най-близкия голям град – София. 

Целта на закриването на ареста е да се намали администрацията и да не се харчат пари за поддръжка на арестите. Два от тях били в лошо състояние и се нуждаели от ремонт, но не става ясно в кой точно град . Според източник на вестник 24 часа обаче истината е друга: арестите не се пълнели и с месеци били празни. Като пример се посочва град Разлог, където за година имало само двама-трима задържани, а килиите на четирите града прибирали между 20 и 60 души.

Предвидено е арестантите от Перник да бъдат конвоирани с блезници до София. Задържаните в Разлог ще ги возят до Благоевград, от Търговище ще ги карат в Шумен, а от Монтана – във Враца.

Служителите на арестите няма да бъдат съкращавани. Те ще бъдат пренасочени на служба към други звена на 12-те затвора в страната, уточняват от Министерството на правосъдието.

 

Коментари

коментара