Радомирка, майка на дете с увреждане избухна с жестока ирония срещу поредния недомислен проектозакон: Вие искате да ни уморите хуманно и законово!

Радомирката Рени Григорова написа гневен пост срещу поредния закон, предложен за гласуване, касаещ хората с увреждания. Освен, че самата Рени е със здравословни проблеми, нейното момче също е с тежко увреждане. Рени бе от майките, които протестираха пред парламента с черни тениски с надпис :“Системата ни убива!“. 

Ето за какво става въпрос този път:

И още един ненормален закон,уредба или каквото и да било чука на вратите ни! Оказва се,че както предположих от НОИ и МТСП са решили да прокарат идеята инвалидни пенсии да се получават само от работещи хора и то не пожизнено,а със срок от максимум 5 години!Милостиво както в случаи на пълна неподвижност,отрязан крайник,тежка форма на онкологично заболяване или както при моя милост с пет вече инсулта, епилепсия, таласемия и още сума ти болести!Излиза че сакатите трябва да проходят,слепите да прогледнат,а хромите да се излекуват! Щото имало много фалшиви инвалиди, щото били пожизнени!В тоя случай трябва да си планирам по един инсулт на годината че да е сигурно!Ама ако не сме получили нови телкове щяло да има помощти! Приказка начи моя 22 годишен трудов стаж ще се сравни с николкогодишния стаж на някой търтей!А сина ми дали трябва да работи сигурно! Вероятно с неговите данни би могъл да влезе като един Пеевски в парламента че да ни оправи!Или да го набутам в един от тия защитени концлагери за инвалиди,че да ме запишат като оператор на метла примерно, щото друго едва ли ще ми посочат за възрастта без значение дали съм годна да го върша заради болестите си или не! От горепосочените“институции“ „смънкали“,че било само проект и кой виновен па ние“майките“!Но пасаран милички ние искаме съвсем други реформи,но вие предпочитате да ни уморите овреме,че и тия след нас! Хуманно и законово: Е искам приемане на евтаназията в България и веднага ще я поискам официално за мен и детето ми, защото отказвам да умра в мъки в гербаджийския концлагер наречен България!

Коментари

коментара