Топ дизайнер в Перник шие костюмите на танцьорите, които ще открият „Сурва 2019“

Една от най-популярните дизайнери в Перник Александра Петрова шие костюмите на танцьорите, които ще открият 28-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва 2019“. Уникалните облекла на момичетата и момчетата от „Masters of the dance“ ще блеснат на грандиозния спектакъл на 25 януари от 18 часа пред Двореца на културата , с който ще бъде поставено началото на мащабната фиеста. 
Чаровната и талантлива дизайнерка Александра Петрова се представя с колекция от рокли в престижната церемония по връчване на наградите „Златната игла 2018“ по покана на проф. Любомир Стойков. С това неспират изявите на Александра, защото тя е и сред участниците в „БГ Модна икона“, награждаването на най-стилните и успели българи, организирано от Академията по мода. На това събитие тя представя авторска колекция от рокли, олицетворяващи промяната на женските настроения.
„Община Перник винаги се старае да работи с най-добрите специалисти, за да можем да отговорим на всички предизвикателства, с които ни провокират участниците и публиката. За нас е истинско удоволствие, когато те са перничани, защото по този начин ние показваме и се гордеем с техния талант и способности“, подчерта зам.-кметът на Перник Севделина Ковачева.
„Когато започна да шия тоалет или рокля първо се съобразявам с идеята, която има човека, разпитвам го какви цветове харесва, неговия стил, както и каква музика слуша, защото това е фактор, който определя начина му на обличане“, сподели Александра Петрова .

Тя не скри, че при мъжкото облекло предизвикателството е много по-голямо, защото мъжете са много по-критични, разбира се, че и жените имат своите специални изисквания.

Най-ексцентричният тоалет, който е шила Александра, е в Академията за изящни изкуства във Венеция, където е учила известно време.
„Трябваше да се вдъхновя от Божествена комедия на Данте Алигиери , направих една дамска рокля, която беше с качулка и с множество рогове по главата, които продължават към гърба, имаше и една опашка. Същата рокля участваше във „Венецианското биенале 2015“, коментира Александра Петрова, която с усмивка заяви, че не харесва оранжевия цвят.

Коментари

коментара