Доктор Лазов: Перничанки да знаят – условията в Родилното на Перник са като за ВИП стая в София

Последното бебе на 2018 година е било момченце, второ в семейството. То се е родило следобяда на 31-ви декември. Първото бебе на 2019 година също е момченце. Родено в 6:15ч. сутринта на 1-ви януари. Както вече писахме, първото бебе на Перник за новата година се казва Калоян, а щастливите родители са пресаташето на БСП Адриан Скримов и съпругата му Моника. 

Миналата година бебетата в пернишката болница са се увеличили в сравнение с предходната, каза началникът на родилното доктор Ивайло Лазов пред пернишката телевизия. За 2017 година новородените бебета са били 510, а за 2018 те са били 534 бебета.  Според Лазов това не се дължи на факта, че перничанки са родили повече, а по-скоро повече са пожелали да родят в пернишката болница.

По думите на Лазов условията в Родилно отделение на пернишката болница стават все по-добри.

„Надявам се, че перничанки са разбрли, че тук, в нашето отделение ще бъдат обгрижени достатъчно компетентно и добре. От друга страна не е маловажен факта, че хотелската част е много пособрена. Условията са такива, за каквито плащат в софийските ВИП клиники за отделна стая. Всеки две родилки са в отделна стая, със собствен санитарен възел, баня и тоалетна и условията просто са такива, каквито би трябвало да бъдат в едно родилно отделение“, увери Лазов.

Суперлативи за професионализма на пернишките акушери изказа и щастливият татко Адриан Скримов.

Припомняме, че през отминалата година две пернишки майки започнаха кампания в помощ на родилното, като успяха да закупят важни апарати и да подобрят условията за новородените малки граждани.

Коментари

коментара