Туристи от Перник с „незабравима“ Нова година в Охрид в ресторант с найлони и зверски студ

Новата година я посрещнах в хотел далече от основната група с два сандвича и две мандарини. Това обяви Александър Пейчев от Кюстендил, един от 65-те участници в новогодишното пътуване до Охрид, организирано от агенция „Комфорт травел“.

Пейчев застана зад всички факти, описващи неуредиците около празничната екскурзия и обяви, че ще сезира с писмени жалби Комисията за защита на потребителите и двете браншови асоциации на туристическите агенции в България, пише „Монитор“.

Пейчев и още трима души си купили екскурзиите от агенция „Рио“. „Бяхме последните записали се и ни прехфвърлиха към „Комфорт травел“. На 30 декември пристигнахме в Охрид, първо ни организираха пешеходна разходка, а в 18:30 започна настаняването. Продължи 4 часа и половина. Нямаше места за всички във вила „Александър“ и част от групата беше настанена на ок. 2 километра от нея и основния ресторант, а ние, четиримата от Кюстеднил, бяхме откарани с леки коли още по-далече до вила „Ловец“. През цялото време за закуските в ресторанта и за пътуванията и екскурзиите сме се предвижвали из Охрид с таксита“, разказа Пейчев.

Според предварителната информация и резервациите трябвало да има празнична новогодишна вечеря в ресторант „Европа“. „На вечерята не всички присъстваха. Само групата от Перник, ок. 25 – 30 души и ние от Кюстендил бяхме настанени в пристройка към ресторанта, преградена с найлони. Беше зверски студ, хората бяха наблъскани като сардели. Заради студа останахме на „празничната вечер“ около час и се прибрахме в хотела, където и посрещнах Новата година с два сандвича и две мандарини.“ – допълни още Пейчев. Половината група изобщо не стигнала до ресторанта – намерили някакъв отворен денонощен магазин и за тях „празничното меню“ било консерви и минерална вода. „Нямам снимки, нито една снимка, толкова бях втрещен, че не ми беше до снимки“, коментира часове след прибирането си в България Пейчев.

Неуредиците на българските туристи в Охрид възникнали, след като водачът на групата Елизабет Мечкарска обявила, че е изгубила парите за ядене и спане. Репортерска проверка показа, че това не е първият й подобен случай. Според неофициална информация Мечкарска е оказала предложеното съдействие на българския консул в Битоля. Почти цялата група се завърна в България във вторник. За три жени обаче не стигнали местата, тъй като на техните седалки се качили туристи, пристигнали в Охрид с друг транспорт по същата програма. Те пренощували в Охрид и в сряда Мечкарска им търсела автобуси, с които да ги изпрати в България.

Коментари

коментара