На лов за бракониери по Коледа: Хванаха Гибона в крачка – ВИДЕО

Коледните празници на момчетата от ЦРОО-Перник не бяха от най-веселите. Вместо да прекарат с любимите хора около празничната софра, те предпочетоха да мръзнат на минусови температури и да наблюдават с термокамерата добрия им познайник Д.Д. по прякор Гибона. И така след едноседмично наблюдение на 29-ти след осем-часово дебнене в храстите е забелязано въпросното лице да полага хрилни мрежи в работно положение в залива на бившата почивна база „Заводски строежи“, съобщиха от опазващата организация, която дежури на язовир Лобош. Ето какво разказаха оттам: 

Цяла нощ момчетата дежурят, едни на брега с камерата и други момчета от засада с наша лодка, която седи във водата и чака сигнал за залавянето му! В 9 сутринта на 30.12.2018 настъпва момента в който екип „А“ подава сигнал на екип „Б“. Екип „Б’ с лодката „маскирани като рибари с въдици“ се насочва към мрежарчето и в този момент, той се обръща към момчетата с думите : „Нали вие не сте тези онези, които ми прибират мрежите“ Момчетата му предлагат помощ на алкохолизирания мрежар да му „помогнат“…

Клипът който ще видите е уникален по своя род…момчетата от ЦРОО от упор го снимат с тела, как вади мрежите! Гибона е изкаран заедно с лодката и мрежите при базата на Киро на понтоните и съвместно с ИАРА и полицаите от РУ Радомир му се съставят актове, конфискация на лодка, мрежа и тн.

Мрежата е 100 метра ,освободената риба която е имало в нея е 90 кг.
Мрежаря прави пълни самопризнания пред длъжностните лица на клип направен от тела който ще пуснем понатам.

Припомняме , че Гибона го заловихме и на 23 февруари тази година отново с полиция и ИАРА. При следващо провинение затвора го зове от 6 мес до година. Наслаждавайте се на клипа, стига толкоз приказки !

 

Коментари

коментара