Хиляди души се готвят за Сурва 2019, рекламен клип се завъртя в интернет

Близо 2000 души вече са заявили интерес във Фейсбук да присъстват на Международния фестивал Сурва 2019. В интернет вече се върни рекламен клип на предстоящия фестивал, а има и насрочено събитие от 25-ти януари до 27-ми януари 2019г. 

С всяка изминала година  фестивалът набира все повече привърженици и популярност и чупи по посещаемост собствените си рекорди, и по брой участници, и по брой посетители. Миналата година участниците във фестивала са били 7300.

Вече валят и заявки от чуждестранни групи за участие. До момента са пристинали заявки на маскарадни групи от Сардиния, Португалия, Русия, Македония, Белград, Сърбия, Гърция.

Тази година се очаква на гости на Перник да дойде и американска делегация, начело с кмета на чикагското предградие Елк Гроув – Крейг Джонсън. Той ще дойде по покана на кмета на Перник Вяра Церовска, която вече посети с екипа си Елк Гроув през ноември.

На предстоящето издание на Сурва 2019 темата на научната конференция ще бъде „Делниците и маските“. Останалата част от програмата е идентична с миналогодишните и можете да я видите на официалния сайт на фестивала surva.org

ВИДЕО РЕКЛАМА на предстоящата Сурва 2019 можете да видите ТУК

 

Коментари

коментара