Безплатни прожекции в Перник на два незабравими български филма

ОблС на БСП – Перник ще прожектира безплатно българските филми „Козият рог” и „Време разделно” в кв. Изток

Областният съвет на БСП – Перник продължава инициативите по проекта „Уроци за България” финансиран от Фонд „Политически инициативи” на НС на БСП.

На 17.12 (понеделник), от 18.00 ч., в галерия „Марин Гогев”, в кв. Изток ще бъде представен филмът „Козият рог”, обявен за един от най-добрите български филми.

Избрахме първият филм да е „Козият рог”, защото главните роли се изпълняват от артистите Катя Паскалева и Антон Горчев, които са свързали животите си с Перник, а режисьорът – големият Методи Андонов е родом от с. Калище”, каза председателят на ОблС на БСП Валентин Петков.

Той припомни, че Катя Паскалева е обявена за почетен гражданин на Перник.  

Петков обяви, че вторият филм, който социалистите ще покажат пред перничани ще бъде „Време разделно”. Филмът ще бъде прожектиран на 21.12 (петък), от 18.00 ч., отново в галерия „Марин Гогев”.

Време разделно”, е една от класиките на българското кино, въпреки че филмът е с тежък сюжет, решихме да представим и него, защото авторът на книгата акад. Антон Дончев също е почетен гражданин на нашия град и е един от големите приятели на Перник”, каза още Петков.

Коментари

коментара