Пернишката елха е по-хубава от софийската, столичани бесни!

Софиянци не могат да повярват на очите си! Коледната елха на Перник е сто пъти по-красива и пищна от коледната елха в столицата на България! Фактите са си  факти.

Въпреки тежкото положение, в което се намира пернишката община, кметът на града Вяра Церовска успя да направи така, че поне елхата ни да заблести красива и да създаде коледно настроение на перничани и повече усмивки.

Снимка: Община Перник

Не е обаче същото при нейната колежка Йорданка Фандъкова, която за поредна година остави столицата на България с постна украса и нищожна елха, която по-скоро прилича на случайно украсено дърво от ентусиасти, отколоко на празнично. В последните години и с просто око се забелязва липсата на коледен дух в София, а единствените по-пищно украсени обекти са частни или с частни инвестиции.  А софийска община не би могала да се нарече бедна.  Добре, че поне има един немски коледен базар, който да пресъздаде духа на празника, макар разгърнат на доста малка площ.

На перничани не ни остава нищо друго, като хора с широки сърца, с чувство за хумор и дълбока съпричастност, да поканим софиянци на Коледа в Перник. Да се снимат до истинска светеща елха на трона на дядо Коледа. 

Вижте разликата! Потресаваща е!

Ето и още снимки от елхата на Перник!

А това е заместник кмета по култура на Перник Севделина Ковачева, седнала на „горещия трон“ на дядо Коледа. Дали кмета на София Йорданка Фандъкова има къде да седне така?

И понеже някои критици ще кажат: да, ама елхата на Перник е изкуствена. Ние ще отговорим, да, и по-добре, отколкото всяка година голямо красиво дърво да пада в жертва за Коледа.
А в най-големият квартал на Перник – Изток , дръвчето е естествено….и пак е по-красиво от софийското. Ето го…

А ето и елхата на софиянци, която непредубеден читател може да сбърка за коледната украса в някое село:

Коментари

коментара