Крадеш, гърмиш, бягаш, споразумяваш се с прокурора за шест месеца затвор

Прокуратурата се споразумя с адвокатите, а съдът в Дупница прие това и наложи присъди от по 6 месеца на четирима, които  извършиха „ефектна“ кражба на пари от банкомат в Сапарева баня. След това избягаха с БМВ Х 5, което преди това са откраднали от столичния жк „Овча купел“, укриха се в горите в района на с. Боснек, а МВР – предвождано от тогавашния главен секретар Младен Маринов, вдигна дори хеликоптер да ги търси.

На всеки от четиримата е определено наказание от по шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване. Пред магистратите подсъдимите са се признали за виновни, както и са покрили щетите за потрошения банкомат, става ясно още от днешното съобщение на МВР.

Ето как звучи в полицейско резюме извършеното:

„В ранните сутрешни часове на 9 ноември 2017 г. трима мъже отнеха касета с пари в размер на 8700 лева. При огледа бе установено, че престъплението е извършено чрез взривяване на вратата на АТМ-устройство на банка в града. При взрива бяха нанесени щети на обща стойност от  21 280.58 лева.

По-късно те направили опит да отнемат и други касети, съдържащи 17 400 лева, но престъплението бе осуетено след намеса на полицейски служители от РУ – Дупница. В хода на работата бе установен и техен помагач.

Изяснено бе, че те са се придвижвали с  откраднат лек автомобил „БМВ Х5″и регистрационна табела, издадена за друго превозно средство. След намесата на полицията те бяха установени, заловени и предадени на органите на съдебната власт.“

Полицията тогава обяви за издирване Тодор Б. (41 г.), Красимир Йорданов-Джонката (40 г.) и Кирил Митев (35 г.) За тримата имаше издадена общодържавна заповед за издирването им „във връзка с тежко криминално престъпление“.

Съобщението от есента на 2017 г. време завършваше така:

„Умоляват се гражданите, които имат информация за издирваните, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото районно управление. Анонимността им е гарантирана.“

А дали при такива „строги“ наказания въпросните „граждани“ – особено след като трябва и да свидетелстват тет-а-тет в съда, ще се чувстват защитени и ще сигнализират… Оставяме на вас да решите.

Източник: clubz.bg

Коментари

коментара