Президентът на ФК Металург връчи лично подписка на кмета Вяра Церовска за ремонт на стадиона в Квартала

Кметът на Община Перник Вяра Церовска прие в кабинета си Мартин Евгениев – президент на футболен клуб „Металург“, който я запозна с направената подписка от граждани и спортисти, от кв. „Изток“, за ремонтиране на стадиона. 
Той сподели, че иска да се създадат добри условия на децата, които използват терена.
Надявам се, че вие ще можете да ни помогнете да се случи нещо и ще намерите решение на въпроса“, коментира Евгениев.
Сигурна съм, че ще се направи едно модерно спортно игрище, което ще има съвременна зона за футбол и ще продължат перничани да тренират на това място така, както повече от 30 години са го правили“, увери кметът Вяра Церовска и посочи какви мерки е предприела от нейна страна.
По думите й, на този етап има не само разговори и обещания с председателя на БФС Борислав Михайлов, но са и предприети конкретни действия.
Игрището ще бъде на терен от 4 декара, към него ще има инфраструктура и паркоместа. Задвижени са документалните процедури, в които чрез решение на Общински съвет  беше дадено правото на БФС да построи игрището в Перник. Това, което трябва да се случи, е в  началото на месец февруари да започне обсъждането на типа игрище“, уточни кметът.
Градоначалникът предложи на Мартин Евгениев заедно да бъдат на следващите срещи и разговори с Борислав Михайлов, който е поел инициативата и ангажимента  за реализирането на голям спортен комплекс.
Един от приоритетите на Община Перник е да прави и създава спортни игрища на различни места, очевидно са недостатъчни , но мисля , че са една  много добра стъпка в това да има спорт за всеки и за всяка възраст“, допълни Вяра Церовска.
„Това е хубаво  да  се случи. Важно е хората да знаят, че наистина се работи по този въпрос, защото на всеки един родител е най-милото детето и желае да спортува на хубаво място“, каза Мартин Евгениев, който беше придружен и от двама треньори от клуба.

Коментари

коментара