Пернишките управници наредени един до друг по „Нова телевизия“ с куци обяснения за ситуацията в Профилакториума

Тази сутрин в ефира на „Нова телевизия“ видимо стресирани оправдания за запорираната и обявена за продажба на търг от НАП пернишка болница – Профилакториума дадоха шефа на болницата Венцислав Чунов, кмета на Перник Вяра Церовска и председателя на Общинския съвет.

Ето оправданията на пернишките управници от малкия екран:

„Данъчните имат право да правят каквото желаят, когато има длъжник. Ние сме длъжници. Учудването ми беше от това, че съдебният изпълнител разпореди всички пари от касата да бъдат дадени на НАП, след като лечебното заведение е започнало да покрива задълженията си. Това е от 3 месеца. Ние изплащаме дълга си с всяка стотинка, която изкарваме”, каза в ефира на „Събуди се” управителят на СБПЛД в Перник д-р Венцислав Чунов. Той призна, че болницата не е плащала 7-8 месеца, защото е имало належащи задължения.

„Аз ходих на среща със служителите от НАП и обясних, че всички пари, които са запорирани при съдебния изпълнител отиват при тях. Направихме погасителен план, с който искахме да плащаме определена сума, която да бъде в рамките на възможностите на болницата. От НАП обаче отказаха ”, допълни Чунов.

„Тези задължения са твърде отдавна. Не за първи път тази болница е обект на репортажи. Лечебното заведение е изключително нужно, защото резултатите, които  постигат лекуващите се, са добри. Това, което ние направихме е в последните три години на нашето управление, е да изплащаме до стотинка гласувания от общината бюджет”, заяви кметът на Перник Вяра Церовска. Тя допълни, че през 2019 г. в сградата ще бъдат изградени два центъра, които ще бъдат финансирани от Социалното министерство.

„Тъй като сградата е публична общинска собственост, данъчните нямат право да продават болницата и да я обявяват на търг. Ще направим всичко необходимо, за да се срещнем с колегите от приходната агенция и да уточним техните искания и да се погасят задълженията”,  председателят  на Общинския съвет в Перник Иво Савов.

След официалната позиция на НАП, търгът да бъде спрян, данъчните очакват от болничното заведение да бъдат стриктни и да изплатят дълга си.

Коментари

коментара