КЪДЕ СЕ СКРИХА: Тези, които купуваха фиде за 7лв. и лютеница за 8лв., в Профилакториума, да обяснят сега защо е на продан! Защо мълчи принципала на дружеството?!

С пакет фиде за 7 лева и бурканче лютеница за 8 лева, пернишкия Профилакториум беше източван години наред. Далавери с въглищата, законно замазвани юридически, неплащане на заплати на персонала години наред. И това е само малка част на нещата, които са се случвали там. Къде са хората, които са го правели и защо сега не кажат защо Профилакториума е обявен ЗА ПРОДАН?

Днес пернишкият Профилакториум стигна до там, че да бъде обявен от НАП за публична продан на търг с начална цена около 4 милиона лева.

Работещите в Профилакториума още помнят скандалите, където според фактура преди 6 години за буркан лютеница болницата е плащала на доставчици близо 8 лева. Пакет фиде пък е струвал на лечебното заведение 7 лева. Беше сезирана прокуратурата, но нарушения нямаше.

Скандали имаше и с доставката на въглища в болницата, която замръзваха веднага, щом температурите падаха ниско. „Никой в заведението нямаше достъп до договори, до цени, до калкулации, до нищо. Занимаваха се директорът и главния счетоводител – с договори, с подписване, с доставка на въглища„, разказваше преди пет години кинезитерапевтът Пламен Симов, който работи в болницата три десетилетия.

Благодарение на изключително катастрофалната икономическа политика на Профилакториума, работниците там още помнят как бяха оставяни без заплати години наред. Имаше периоди, в които не се плащаха заплатите ЦЕЛИ ДВЕ ГОДИНИ, спомнят си медици. По новините през 2013 година наричаха пернишкия Профилакториум „Болница без лекари„.

Профилакториумът е на подчинение на Общински съвет Перник.Той е неговия принципал. Той е органът, който трябва да следи какво и как се случва там. Днес председателят на Общинския съвет Иво Савов, обаче си затваря очите и мълчи. Още няма нито една дума по случая. Господин Савов, направете изявление! Не е мъжко да се мълчи по този начин! Какво трябва да се разпродаде в Перник, за да отворите очите си и да кажете…„Мъц…„?

От както съм кмет на Перник винаги изплащам дължимата сума за болницата, за да не се стига до старите ситуации„, каза кмета Вяра Церовска днес по повод запора на НАП.

Въпреки, че според нея НАП няма право да продава болницата, защото е публично-общинска собственост, от Агенцията са обявили търг за 18 декември. „Ще направя всичко възможно да го спра„, каза Церовска.

Народният представител Станислав Владимиров ще разговаря още днес със здравния министър и ще поиска спешна среща по темата.

Депутатът Красимир Велчев е казал, че ще информира премиера Борисов за случая с пернишкия Профилакториум.

Коментари

коментара