Извънредно: Станката търси решение в парламента за Профилакториума, Краси Велчев ще информира премиера Борисов, дебнат здравния министър за спешна среща


Темата за запорирания пернишки Профилакториум, който НАП обяви за продан на 18 декември за цена от 4 милиона лева е тема номер 1 в колоарите на парламента, научи ZaPernik.com. Информацията на сайта ни обикаля телефоните на народните представители, които са в ужас как е възможно да се продава болница по този начин.

Народният представител от Перник Станислав Владимиров – Станката търси спешно решение по случая.  Събрал е тази сутрин извънредно пернишките депутати Красимир Велчев, Александър Александров и Любомир Бонев на спешна среща.

Велчев не е бил информиран за решението на НАП, за което снощи zaPernik.com първи гръмна.  Красимир Велчев е поел ангажимент да бъде информиран министър-председателя Бойко Борисов по темата.

Министърът на здравеопазването днес ще бъде в парламента, а пернишките депутати ще го пресрещнат в коридора, за да поставят темата и да поискат извънредна среща.

От парламентарната група на БСП са шокирани от новината, че НАП продава Профилакториума и правят проверка има ли подобни случаи в България, за да вдигнат темата на национално ниво.

В същото време кметът на Перник Вяра Церовска направи първо изявление, в което каза, че ще се опита да спре търга на НАП, като използва за аргумент, че болницата е публично -общинска собственост и това не дава право на НАП да я продава.

Коментари

коментара