Малката художничка Сиси към болния си баща: Тати, тези хора помогнаха! Перник и аз сме до теб!

Благотворителна изложба-базар на малката Сиси събра перничани в галерията на Кметство Изток. В пълна зала малката художичка представи своите картини, които продава, за да спаси болния си баща Иво. 1713 лв. събра изложбата „Живот за тати“ само за час.

Перничани за пореден път доказаха, че имат големи сърца 1713 лв. бяха събрани от продажбата на картините на малката художничка Сиси и дарените картини от художничката Екатерина Рангелова и младите перничанки Симона Кирилова и Милена Гонева.

Изложбата организирана в галерия „Марин Гогев“ в кв. Изток събра много перничани, които още преди официалното начало на събитието бяха изкупили почти всички картини.

Организаторите на събитието споделиха, че не са очаквали такъв успех.

„Перничани за пореден път доказаха, че имат големи сърца. Гордеем се с това, че нашите съграждани, откликват на всяка подобна инициатива и помагат на хора в нужда“, казаха организаторите на изложбата. Те добавиха, че се надяват с този жест, да са помогнали за лечението на Ивайло Стефанов.

През цялото време усмивка блестеше на лицето на Сиси, чиято любов към болния й баща вдъхнови много перничани. Тя разказваше на всеки историята и сюжетите на своите произведения. Пред събралите се Сиси сподели, че единствената й мечта е татко й да се излекува, за да бъде винаги заедно със семейството си.

„Тати, тези хора помогнаха.  Бог здраве да им дава, бъди силен! Перник и аз сме до теб. Обичаме те“, пише Сиси във Фейсбук, като сподля снимки от изложбата.

„Иво неможе да ви благодари блокиран е тук, но плаче. Родният му град го отхвърли, а Перник го приеха като дете от техния град. Плаче и от благодарност и не може да повярва, че има толкова много любов и доброта„, споделя съпругата му, майка на Сиси – Миглена.

Сиси с помоща на младежи от Перник подреди благотворителна изложба базар за своите гартини озаглавена „Живот за тати“. Откриването се състоя в галерия „Марин Гогев“ в кв. Изток вчера.
Галерията ще бъде отворена и за всички посетители и дарители и на 30.11.2018г. през целия ден, където ще бъде поставена и кутия за дарения.
Всеки, който посети галерията ще може да разгледа творбите на малката художничка и да закупи някоя от тях, както и ръчно изработени от цялото семейство поздравителни картички. Цената на картините и картичките – определяте самите вие, а входът е свободен.
10-годишната художничка рисува, за да спаси болния си от рак баща – Ивайло Стефанов. „Мечтая тати да се оправи“, казва на всеки Сиси. Рисунките върху дъски на малкото момиченце олицетворяват нейната мечта и надежда за живот на нейния баща. Всеки ден след училище, тя застава на площада и продава рисунките си, а събраните средства дава на баща си с думите: „Ето , татко, това е да си помагаме!“
Снимки: Сиси, Фейсбук

Коментари

коментара