ВАЖНО! Нови маршрутни разписания за линията Перник – Ковачевци

Областната комисия по транспорт прие нови промени в маршрутните разписания по линията Перник – Ковачевци

Областният управител проведе заседание на Областната комисия по транспорт. На нея бе разгледано постъпило писмо от кмета на община Ковачевци с мотивирани предложения за промени по автобусната линия Автогара Перник – Ковачевци от Областната транспортна схема, тъй като линията е нерентабилна и досегашният превозвач отказва изпълнението на транспортни услуги през 2019 г.

По решение на Областната комисия по транспорт, от 1 януари 2019 г., по автобусна линия Автогара Перник – Ковачевци ще се изпълняват нови маршрутни разписания, които ще обхващат и повече населени места в общината. Комисията гласува и прие единодушно следния вариант на разписания, както следва:

  • Час на тръгване от с. Ковачевци – 6.50 и час на връщане от автогара Перник 8.20, и добавяне на нови спирки по маршрута – Лобош, Калище, Егълница;
  • Час на тръгване от с. Ковачевци – 11.10 и час на връщане от автогара Перник 12.40 и добавяне на нови спирки по маршрута – Лобош, Калище, Егълница (Курсът ще бъде сезонен от 15 април до 30 септември);
  • Час на тръгване от с. Ковачевци – 16.10 и час на връщане от автогара Перник 17.40 и добавяне на нови спирки по маршрута – Лобош, Калище, Егълница.

Община Ковачевци, с решение на Общински съвет, е закупила автобус, с който Общинското предприятие ще извършва превоз на пътници през следващата година след получаване на лиценз.

В точка други областният управител даде мотивираното си предложение за задължително поставяне на актуални уведомителни табели с информация маршрутни разписания на автобусните спирки в областта. Соколова обърна внимание и на проблема с неспазването на последните вечерни курсове по определени маршрути и ангажира кметове и превозвачи да направят проверки.

Коментари

коментара