Осем електромонтьори получиха свидетелства по европроекта „Ново работно място“

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД продължава изпълнението на проекта  „Подобряване качеството на предоставяните услуги чрез разкриване на нови работни места и професионално обучение в „ЧЕЗ Разпределение България” АД“. Вече 8 заети лица на длъжност електромонтьор получиха своите свидетелства по специалността “Електрически инсталации“.

Проектът е в изпълнение на административен договор № BG05M9OP001-1.003-2458-С01, сключен между Министерство на труда и социалната политика и дружеството по процедура BG05M9OP001-1.003 „Ново работно място 2015“ в рамките на програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

В изпълнение на проекта ЧЕЗ Разпределение България планира да осигури работа и професионално обучение на 14 безработни лица. Половината от наетите по програмата трябва да принадлежат към уязвими групи – хора  без квалификация, трайно отдалечени от пазара на труда, на възраст над 54 г., младежи под 29 г. и лица с увреждания. Освен, че ще осигури заетост на 14 безработни или неактивни лица за срок от 12 месеца, ЧЕЗ Разпределение България има ангажимент да обучи 8 от наетите лица, които да придобият професионална квалификация по специалност „Електрически инсталации“, професия „Електромонтьор“ от професионално направление „Електротехника и енергетика“. Компанията ще запази дългосрочно минимум половината от разкритите по проекта нови работни места.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд и национално съфинансиране. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 146 526,72 лева, от които 85% европейско и 15% национално съфинансиране. Общата сума на допустимите разходи е 183 158,40 лева. Включено е и закупуването на съвременни машини, апарати и инструменти, свързани със създаването на новите работни места. Според изискванията на проекта компанията ще запази дългосрочно минимум половината от разкритите по проекта нови работни места.

Коментари

коментара