Пътищата в пернишко тази сутрин – кошмар за шофьорите! Огромна тапа през Владая, затвориха пътя при Драгичево

Огромно задръстване тази сутрин от Перник към София през Владая, съобщават пътуващи по трасето. Пътят през Владая е отворен за преминаване, но тапата започва от светофарите на село Драгичево посока София.

Задръстването е започнало от 6 сутринта, а опашката започва още от светофара на Драгичево! Една от причините е падналия сняг, който забавя придвижването на перничани, тръганали за работа към столицата. Проблемът е и в някои шофьори, които още не са сменили гумите си със зимни. Наложило се е временно да затворят пътя.

Пътуващ споделя в групата I see you КАТ Перник, че полицаите на Владая са спрели ТИР и са го накарали да обърне на караулката и шофьорът закъсал с ТИР-а напреко пътя.

ТИР го е закъсал и при бензиностанция Лукойл, към София.

Шофьори съобщават, че заради непочистения път се е образувало задръстване и на магистрала „Люлин“, след втория тунел. „Заради снегорините е, почистват“, споделя друг пътуващ. Поне четери снегорина хвърчат като линейки да чистят магистралата.

Друг очевидец информира, че магистралата е блокирана посока Перник заради катастрофа.

Катастрофа е станала на Арбанаси, в посока Радомир.

Друг читател съобщава: Камион с дърва е събрал мантинелата и стои в банкета на моста преди Прибой.

Пътят през Бучино не е почистен, карайте внимателно, призовават шофьори, минали оттам.

Вчера от АПИ предупредиха шофьорите, на които им предстои пътуване през следващато денонощие да тръгват с автомобили, подготвени за движение при зимни условия. Прогнозата на метеоролозите е за сериозно застудяване като на много места дъждът ще се усили и ще преминава в сняг.

Необходимо е да се кара внимателно, със съобразена скорост, да се спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

На директорите на областните пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини – снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. По опорните пунктове са осигурени необходимите количества сол, пясък, луга и химически вещества.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

 

Share Button

Коментари

коментара