Защо и кога се нуждаем от качествена кука за теглене на автомобил?

В комплекта задължителни аксесоари, с които се продава автомобила присъства и кука за теглене. Това е много полезно пособие, което помага авариралия автомобил да бъде изтеглен от друго превозно средство за да не пречи на движението. Шофьорите не са застраховани от потенциални повреди по време на движение и оборудването на автомобила с нужните елементи наистина ще спести доста нерви и време. Ако сте втори или дори трети собственик на автомобила обаче е твърде възможно колата да не разполага с такива аксесоари. Затова е добре да се оборудвате, защото не можете да бъдете сигурни, че след месец или два няма да се наложи колата да бъде теглена за да бъде откарана в сервиз.

Липсващите куки за теглене наистина могат да превърнат деня Ви в истинско предизвикателство. Дори и да има колега – шофьор, който да се отзове за да ви помогне именно липсата на този елемент може да предизвика усложняване на ситуацията. Цената им е повече от символична в сравнение с останалите тунинг аксесоари, които купуваме за да разкрасим возилото, така че не отлагайте покупката и се замислете за подобни ситуации, в които можете да попаднете.
В зависимост от марката и модела автомобил търговските обекти за авто аксесоари предлагат голямо разнообразие от куки за теглене. Важно е да закупите точната кука, защото тя е произведена съгласно техническите данни на колата Ви – габарити, размер, дори резба на мястото където се завива куката. Освен оборудването на автомобила с аксесоари за теглене като куки и въже е препоръчително всеки водач да бъде запознат с особеностите при теглене на повреден автомобил, като по този начин ще се предотвратят потенциални пътни инциденти. Ето и най-важните от тях: включването на аварийните светлини е задължително за двата автомобила – тегления и теглещия; въжето трябва да е опънато; теглещия автомобил не трябва да прави резки спирания и завои и най-важно куките за теглене трябва да са завити здраво и стабилно за автомобилите.
Виж повече на Autopro.bg

Коментари

коментара