10 причини: Защо протестират перничани?

Най-големите протести срещу цените на горивата и ниския стандарт на живот през миналата седмица бяха в Перник. В анкета на сайта zaPernik.com, проведена сред над 1000 перничани, 97% от тях подкрепят протестите. Такова нещо не се е случвало по нито една тема. Редно е да се запитаме защо?!

Перничани ползват най-много гориво в ежедневието си. Средно по 50-60 км на ден, за да отидат на работа. Това са над 2000 километра месечно.

Перничани ползват автомобили, за да ходят на работа, но не по свое желание, а заради политиците – липсата на редовен и достатъчен градски транспорт ги поставя в риск да закъснеят за работа или училище в столицата.

Перничани чупеха десетки години автомобилите си в участъка Перник-София, през Владая, плащайки всяка година ремонти по сервизи, а закъсалите хора посред път бяха ежедневие.

Перничани оставяха редовно млади хора- жертви, в същия този участък, който държавата отказа да разшири и днес.

Перничани бяха излъгани от Веселин Марешки, който крепи властта, когато се налага, че ще има „евтина бензиностанция“ в Перник.

Перничани плащат най-голяма цена със здравето си – освен от автомобили, дишат най-мръсния въздух в Европа. Практически почти няма здрав човек в Перник.

Перничани карат по най-разрушените градски пътища в България. Никъде вече няма толкова много дупки по улицата.

Перничани още помнят как бяха излъгани, че ще има отбивка при село Мало Бучино за магистрала „Люлин“.

Перничани са ощетени – държавата даде пари за много градове, но не и за Перник. В Перник няма нови производства, което обрича хората да търсят препитание в София.

Перничани получиха велоалея, след години обществен натиск, но тя започна да се пропуква.

Всичко това доведе до факта, че протестите в Перник са най-големи в цялата страна.

Коментари

коментара