Велоалеята на Перник се …. пропука

Дългоочаквана и мечтана сравнително нова велоалея на Перник се напука, видя перничанин и постна снимка в групата „Видяно в Перник“. Ето какво написа Кристиян Ананиев:

Абе пукнатини се появиха по велоалеята в Перник! Леки коли ли се движат по нея, велосипедисти с наднормено тегло ли или кофти изпълнение?! Ъ….

Велоалеята на Перник, която започна да се изгражда още по време на управлението на предишния кмет на града Росица Янакиева, бе официално завършена през април 2017 година по времето на сегашния управник Вяра Церовска.

Велоалеята е комбинирана двупосочна за велосипедисти и пешеходци. Конструкцията й е от плътен асфалтобетон тип „А“ с дебелина 5 см., бетонови павета 20/10/8 и основа от трошен камък 20 см.

Припомня ме, че велоалея е с обща дължина 6 246,77м., а стойността на изграждането й е в размер на 646 965,29лв. без ДДС. Фирмата изпълнител на обекта е “Тони Тодоров“ ООД.

А ето какво мислят перничани във Фейсбук за състоянието й в момента: 

Kalin Spasov Общинарите от Перник с дебели и тежи портофели, от рушвети за некачествено и евтино изпълнение на офертата.

 

Григор Григоров То по начало не е велоалея, а преправен тротоар.

 

Даниела Цветанова Не се притеснявай! Виждала съм и автомобили и мотори! А изпълнението е основен проблем! При боулинга на Пашов има не само пукнатини, но и започнало пропадане. Но иначе всичко е наред! Една мисъл обаче не ми дава мира! Че за нашите управници и близките до тях приказката „ К сожаленью, день рожденья –
только раз в году.” не важи! За тях рожден ден е всеки път щом успеят да си приберат едни допълнителни пари от обществени поръчки! И други такива!

Коментари

коментара