Зам.кметът на Перник Севделина Ковачева прие юбилеен медал „100 години Първа Световна Война“ с думите: Няма нищо по-свято от мира, за мен е чест

Община Перник бе удостоена с грамота и Юбилеен медал „100 години Първа Световна Война“ на Министерство на отбраната. Това стана днес на заключителна пресконференция в Областна администрация – Перник, на която бяха представени резултатите от научната конференция „Първата световна война на Балканите, пробивът на Добро поле и събитията през 1918 г.“, чийто домакин през септември бе Община Перник, както и от откритата опознавателно-теренна експедиция „По стъпките на 26-ти пехотен Пернишки полк“.

Отличието прие зам.-кметът по култура и образование Севделина Ковачева.  „От името на д-р Церовска, както и от мое име изказвам най-сърдечни поздрави и благодарности по повод реализирането на инициативата за отбелязване на 100-годишнината от Първата световна война.

Историята ни показва кои сме, помага ни да разберем Света, да отсъждаме справедливо, да разберем промяната. Много важно е да познаваме миналото си, за да можем да определим позициите си в бъдеще. Няма нищо по-свято и по-силно от мира, няма нищо по-важно от спокойствието и сигурността на хората. За нас беше чест да бъдем домакин на подобна достойна инициатива“, сподели Ковачева.

Коментари

коментара