Днес почитаме Архангел Михаил, празнуват всички полицаи!

На 8 ноември българската полиция отбелязва своя празник. За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден – 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция.

ZaPernik.com  пожелава много живот и здраве на перншките полицаи. Да бъдат съвестни и справедливи в изпълнение на служебните си задължения. Да бъдат преди всичко хора, да помагат и да пазят хората. И знайте, когато ви критикуваме, то е да станете още по-добри! Честит празник!

По повод днешния празник областния управител на Перник Ирена Соколова отправи пожелание към Служителите на системата на сигурността на територията на област Перник:

Уважаеми служители от системата на сигурността на територията на област Перник, 
Чест и удоволствие за мен е да Ви поздравя по повод Вашия професионален празник – 8 ноември (Денят на Св. Архангел Михаил)!
Българският полицай упражнява изключително отговорна и трудна професия свързана с грижа към държавата, спокойствието и сигурността на обществото, защитата на правата и достойнствата на гражданите! 

Да си полицай е призвание, което не всеки притежава и символ на морал, чест, дисциплина, лоялност и всеотдайност!
Използвам случая да изразя своето уважение към всички Вас – достойни мъже и жени за смелостта, с която всекидневно изпълнявате своите задължения и защитавате принципите на справедливостта. 
Желая Ви здраве, семейно щастие и благополучие! 

Благодаря Ви за това, че рискувайки своя живот, Вие гарантирате законността и правовия ред в страната, и в частност в област Перник!

Честит празник!

Ирена Соколова

Областен управител

Коментари

коментара