Златните гласове на Перник от ДЮФА „Граовче“ – Полина Михайлова, Яница Иванова и Яна Кирилова – се върнаха с медали от национален конкурс

За пореден път певиците на Маестро Мариана Янкулова от ДЮФА „Граовче“ донесоха най-високите отличия от Националния конкурс „Пиленце пее“.

Със златни медали са се окичили солистите на ДЮФА „Граовче“ Полина Михайлова и Яница Иванова и бронзов медал за Яна Кирилова. Това е съпроводено с диплом за учителя им Маестро Мариана Янкулова, съобщиха от Обадиден детски комплекс в Перник.

ДЮФА „Граовче“ е създаден през 1979г. от хореографа Красимир Икономов, народната певица и преподавателка Светла Караджова и Кирил Методиев. Преди това танцовият състав, народният хор, както и школата по народни инструменти са съществували поотделно. Те са удостоени с най-високото отличие „Представителен ансамбъл“.
Формацията редовно участва в провежданите общински прегледи и национални конкурси, малките пернишки таланти са представяли страната ни в Индия, Сирия, Италия, Германия, Чехия, Франция, Полша, Украйна, Турция и Македония. Основна цел на ансамбъла е да запази, развие и разпространи народното пеене и музикално-танцовото богатство на граовския фолклор.

Коментари

коментара