Близките на Ади подаряват цялата апаратура, лекарства и дарения на хора в битка за живот

Снимка: Фейсбук

Семейството на Адриан от Перник, който не успя да доживее трансплантация на бял дроб, даряват цялата му жизнено важна апаратура, скъпи медикаменти и всички събрани дарения по дарителската сметка на други нуждаещи се.

Въпреки мъката от загубата на своя син и брат, роднините на Ади искат да спасят нечий друг живот.  Благодарение на апаратите и лекарствата те успяха да удължат живота на Ади с година, но през цялото време бяха лъгани, че детето им има шанс да заживее намален живот. За съжаление въздухът на Ади не бе достатъчен да дочака закъснялата реакция на държавата.

Ето какво написа братът на Ади във фейсбук: 

От името на Ади и цялото ми семейство сърдечно ви благодаря за огромната подкрепа, оказана през последните месеци. Терапията на братчето ми беше по 3-4 хил. месечно и всички с пълни сили успяхме да удължим живота му с почти година… много жалко, че държавата нямаше желанието да помогне така, както вие го имахте! Всички парички от кутиите и дарителската сметка на Ади, ще бъдат дарени на други нуждаещи се, заедно със скъпата и жизненоважна апаратура и куп скъпи антибиотици, витамини и други медикаменти. Силите ви никак не бяха напразни и силно се надявам сумата и апаратурата събрана от всички вас да спаси нечий живот! ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ВСИЧКИ ВАС!
Апаратурата се състои от:
– Почти нов кислороден концентратор (синия)
– 3 други работещи апарати, изискващи малка поддръжка, която пък ние ще изискаме от министерството!!!
– 2 х преносими кислородни бутилки
– Чисто нов инхалатор
– Почти нов инхалатор
– Портативен кислороден апарат, позволяващ на пациента да се движи с него или да бъде монтиран в автомобил

Веднага щом документите по сметката на Адриан бъдат оправени, ще качим извадка от всеки направен превод към другите нуждаещи се в момента (тези които са съгласни да бъдат публикувани, разбира се)! ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ!

Коментари

коментара