ОТ УТРЕ: Забравете за Владая, ако пътувате от Перник към София!

От утре се заредете с много нерви и тръгнете по-рано към работа, ако ще пътувате към София с кола. От 23-ти, вторник, АПИ затваря пътя от Перник през Владая към София заради ремонт. Целият трафик ще минава през магистрала „Люлин“. Единствено автобуси от градския транспорт ще вървят по трасето през Владая. 

От утре започва ремонта на 1,5 коломентра пътна настилка, като ремонтните дейности се очаква да приключат до началото на месец ноември.

За улеснение на трафика по магистрала „Люлин“ в пиковите часове ще има реверсивно движение в отсечката в района на свлачището при 9-ти километър. От 7 ч. до 13 ч., когато трафикът от Перник към София е по-интензивен, ще има една лента в посока Перник и две ленти за София.
От 13 ч. до 7 ч. сутринта на следващия ден съответно ще има две ленти за Перник и една за София. Скоростта на движение в този участък от автомагистралата ще е ограничена до 50 км/час.

Все още не са приключили ремонтите и по магистрала „Люлин“ заради голямото свлачище в едната част на пътя. Продължава монтажът на анкери и мрежи на свлачището, очаква се ремонта да приключи до 26-ти октомври.

Коментари

коментара