Карпул към перничанка: Не говори по телефона, не се знае дали ще стигнеш

Хиляди перничани пътуват ежедневно до София за работа и обратно. Освен автобусите до столицата обаче, голяма е популярността и на нелегалните карпули, които качват пътници „на цената на билета“, но без билет. От една страна това е лесен, комфортен и бърз начин да стигнеш до София, но понякога е и сериозен риск. Защото не се знае кой седи зад волана….

Ето какво писмо ни изпрати читател до ZaPernik.com за едно такова пътуване и с призив „внимавайте при кой се качвате„: 

„Възрастен мъж с бял мерцедес, който вози хора от София до Перник и обратно, в петък е возил жена от Овча Купел. Тя тръгнала да говори по телефона, той ѝ казал, че не може да говори, защото го дразнело и че нямало смисъл да се обажда, защото не се знаело дали ще стигне. Очевидно е психопат, извратен и дори може би опасен. На един червен светофар жената си взела парите и слязла от колата. Казала му че полицай, колеги я чакали, така че нямало как да не стигне. А той я питал: Ма ти заплашваш ли ме бе?
Забелязвам че доста хора се качват по коли, за да се приберат в Перник. Така че нека внимават. Ако видят този човек – в никакъв случай да не влизат в колата му. Може да е опасно за живота им!“

Коментари

коментара