С шоколадова торта и трансперант на стадиона, футболисти и фенове изненадаха колоритния миньорец Петър Илиев Буферо за рождения му ден – СНИМКИ

Днес е празник за футболните фенове на „Миньор“ в Перник. Но не защото любимият им отбор е влязъл в А група, а защото рожден ден празнува емблематичния им и колоритен водач – Петър Илиев Буферо.

Цял ден рожденикът чете десетки пожелания за здраве, живот, щастие и сбъдването на една мечта – отборът със стогодишна традиция, на който Буферо и много като него са посветили живота си, да влезе отново сред професионалните отбори.

Въпреки, че наскоро Петър Илиев хвърли оставка от управителния съвет на клуба, разочарован от лошото представяне на миньорци, днес те го зарадваха с голяма шоколадова торта, видя zapernik. com.

Не по-назад останаха и верните фенове на клуба, които рамо до рамо с Пешо Буфера викаха и подкрепяха отбора. Те опъната трансперант на стадиона в Перник, а снимката сподели във Фейсбук Александър Георгиев.

Припомняме, че Петър Илиев Буферо е една от най-знаковите фигури в историята на „чуковете“, като не минава мач без негово участие.

Радеещ за емблемата „Миньор“ Буфера обаче и не спестява критики към играта на футболистите през годините и до днес. Преди време той се прочу в цялата страна след кървав сблъсък на фенове. Тогава Илиев стреля с ракета по фенове в опит да разтърве агитките и да предотврати трагичен край.

Екипът на zapernik.com пожелава много здраве, щастие, успех и сбъднати мечти на Петър Илиев Буфера! 

Коментари

коментара