Само в ZaPernik.com: Ще свърши ли музикалният тормоз на ресторант „Байкал“? Община Перник се самосезира за нарушаване на обществения ред

Перничани за пореден път луднаха от музикалното озвучение на ресторант „Байкал“ в центъра на град Перник. В продължение на дни, обикновено през почивните, центърът на Перник буквално кънти от чалга изпълнения и ромски кларинети.

А перничани не спират да се оплакват до ZaPernik.com и в социалната мрежа от този музикален тормоз. Някои от тях  дори направиха клипчета от различни места в централната градска част, за да покажат докъде стигат децибелите на ресторант „Байкал“, които не веднъж дори са продължавали след законово установеното време за вдигане на шум.

Веселието няма граници, но търпението на перничани определено има.

Хората коментират след последното празненство в ресторанта:

Borislav Milkov И сега ли има снощи чак в проучване се чуваше
Rumen Aleksov И на ,Пашов’ се чува. Мислех , че има концерт на площада.
Радка Петрова Проблемът не е в избора на музиката, а за децибелите! Все пак биха могли да са в степен, достатъчна за сватбарите, не за целия град!

Н. П.Й. В кв.Ралица се чува чак……..

Daniela Georgieva Снощи бяхме в Рагаци и не можехме да се чуем от гадна и силна циганска музика, добре че спря в 10. Това не е нормално да се озвучава целия град!?!??!! Пълно безобразие!
Kristina Kostadinova Мда….и аз съм ЗА да приключат тези кошмари. В Изток съм, но и при нас през вечер има караоке-найт! Без значение каква е музиката, като дъни постоянно е кошмар!
Irina Gerginova Аз живея на струма и се чува много добре,миналата събота бяхме пред двореца имаше кръщенка и им викнаха полиция но нищо намалиха малко ….
Това са само една много малка част от коментарите на перничани във фейсбук групата „Снимай Перник, нека всички видят“.

Но силните колони на пернишките кръчми не са от вчера.  Вече сме писали статии по този въпрос от лятото на… 2016г. Можете да прочетете Ресторант Байкал подлуди центъра, полицията отказва да се намеси  и Перничанин: Луд съм вече! Циганията от ресторант Байкал продължава. Тормозът също

Преди по-малко от месец публикувахме статия, че текат засилени проверки за шум в Перник. В нея се казва, че РЗИ Перник провежда засилени проверки за шум във връзка с летния сезон. В материала пише още:

Шумът следва три вида : от 7 сутринта до 19 часа вечерта e 55 децибела. От 19 до 23 часа е 50 децибела. И от 23 часа до 7 сутринта е 45 децибела, обясняват от инспекцията.

Множеството призиви на перничани, които живеят в централната част на града и по някакъв начин се чувстват тормозени от прекалено силната музика, ни накараха да се обърнем към Община Перник с въпроси.


Ето какво ни отговориха от Община Перник: 

„Община Перник се самосезира относно неспазването на обществени ред, свързано със силната музика, която се чува от ресторант „Байкал“, намиращ се в Централния градски парк.  В тази връзка ще бъде извършена проверка от Общинския инспекторат.

Изпратено е и уведомително писмо до управителя на заведение „Байкал“. Общинската администрация ще информира и Регионалната здравна инспекция, която от своя страна да вземе отношение по компетентност“.

 

Коментари

коментара