Вие не ги познавате… онези фини хора… защото комунистите ги избиха…

Вие не ги познавате.

Онези фини хора. С изтънчени маниери и деликатност.

Не познавате онези дами, винаги с фризура и перли на врата, вечното леко червилце, с изправен гръб, и прибрани колене, със събрани длани и крехки китки, отпуснати на елегантната им пола. Нежните глезени, завършващи в съвършени излъскани обувчици.

Онези мъже, от които се носи ухание на чистота. Елегантни до последния детайл и винаги добре оформена коса. Които подават ръка на жената до тях, поднасят й цветя и носят часовник, наследство от дядо им, чиято изработка и детайли могат да ви запленят. Библиотеките им, четирите езика, които ползват свободно, грамофонните им плочи, пианото и цигулките.

Не ги познавате, защото комунистите ги избиха. А ако са оцелели, са били унижавани с всички инструменти на комунистическата пропаганда. Нахлували са в домовете им, изнасилвали са, крадяли са сребърните им прибори и са се настанявали там, гаврейки се с картините, гоблените, малките шишенца с парфюми.

Комунистическият строй е престъпление. Гнилост. Черна смрад. Простащината е издигната в култура.

Селяндурщината в цялата й низост и дребнавост, грубиянщината. еснафщината и омразата към интелект, възпитание, обноски.

Страхът! Реваншизмът, прикрит в политическа принадлежност. Убитите. Хилядите убити.
Черен и вонящ период от историята ни. Чиито плодове още берем и още ще берем. Комунизмът не се различава по нищо от фашизма. Диктатура на простащината и мръсотията!

Но аз помня. И детето ми ще знае. И колкото и да се опитвате да оправдаете този позор, знайте, че ние помним!

от Malinova Olya: „Почти всеки човек над 35 знае какво е Аушвиц, но повечето им трябва Гугъл за да кажат какво е ГУЛАГ.“
С много малки изключения всички хора на този свят осъждат това, което се е случило в концентрационните лагери на смъртта и това, което нацисткия режим е направил с жертвите и всички, които са се противопоставяли на доктрината му. Малко хора, обаче знаят как се е стигнало до там. И това, което мен ме притеснява е, че има страшно много хора, които биха осъдили Аушвиц и същевременно всеки ден под носа им разни хора като Слабаков, Джамбазки и други любимци на „медиите“ им равзяват хипотези, които се приемат за ок.
Демагогия, антисемитизъм, расизъм, мизогония, ксенофобия, краен национализъм, тоталитаризъм и генерален „хейт“ който е много модерен в съвременното българско „демократично“ общество са довели и до НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ В ЕВРОПА. Но този акт си няма фейсбук рамка за снимки…
Политически акт, който е „изчистил“ България от елита, във времената в които елитът не е ходил на Лозенец. С Изчистването на този елит се е изчистило и достатъчно IQ за да може последвалият режим да постави основите на това, от което не можем да се отървем до ден днешен.
И колкото и да е прекрасно, че помним Левски, Ботев и Хиляндарски- това, което никога не трябва да забравяме е много по-скорошно и лепкавите му следи си личат навсякъде около нас дори и в лето 2018-то. И всеки път, когато медия се манипулира, всеки път, когато се „имитира“ протест, всеки път, когато някой нарече „зелените“- „мафия“ ми замирисва на този кървар четвъртък 1945, когато и медиите, и протестиращите и дезинформацията помагат на червената върхушка да изтреби „умните и успелите“ за една вечер.

Текст: Козата Ани, Фейсбук

 

Коментари

коментара